Pranahaz.hu
Betöltés...
info@pranahaz.hu Hívjon: +36 30 436 8977

Aktualitások

Kedves Érdeklődők!

Többen kérdeztétek, hogy mikor lesz újra autogén tréning tanfolyam. Nos, örömmel jelzem nektek, hogy március 13-án indul a képzés!Autogén Tréning Tanfolyam- Stresszkezelés és Önismeret

A mindennapi rohanásban néha elfelejtünk megpihenni, megfigyelni saját szükségleteinket és törődni a belső egyensúlyunkkal. A betegségek 90% a stresszből származik. Ha hosszantartó feszültségben élünk megbetegedhetünk. Ezért invitállak Titeket erre a tanfolyamra, ahol megtanulhattok egy hatékony, orvosok, pszichológusok által is elismert stresszkezelő technikát és fejleszthetitek az önismeretet.
Az autogén tréning egy olyan mélyen gyökerező relaxációs technika, amely segít a test és a lélek harmóniájának elérésében. A technika Prof.Dr.Schultz nevéhez fűződik. Tudományos kutatások (pl. Dr. Herbert Benson és Dr. Elisabeth Targ munkái) szerint a rendszeres autogén tréning gyakorlás csökkenti a stresszt, javítja az alvást és erősíti az immunrendszert.

A pszichológiai kutatások igazolják, hogy az önismeret fejlesztése és a stresszkezelés kombinálása pozitív hatással van az életminőségre. A technika segítségével megtanulunk ellazulni, elcsendesíteni az elménket, átkapcsolni a feszült állapotból a nyugalomra. Ebben az állapotban beindulnak a természetes öngyógyító folyamatok.

Neked ajánlom ha:
- magasvérnyomásod van - napközben, ok nélkül is feszült vagy és emésztési problémáid vannak - alvászavarral küzdesz - nehezen tudsz figyelni, koncentrálni
-és nem utolsó sorban, kíváncsi vagy, hogy mi az, ami ezt az állapotot fenntartja benned és szeretnél ezen változtatni, egy lépést tenni a nyugodt, békés élet felé.

Időpont és helyszín: A 10 alkalmas tanfolyam 2024 március 13-án indul hetente egyszer, szerdánként 17.30 - 19.30 a Miskolci Pránaházban ( Bethlen Gábor u.3). Részvételi díj: 72.000 Ft ( lehet két részletben is fizetni)

Lehetőség van a tanfolyam megismétlésére is!

Aki úgy érzi, hogy szeretné felfrissíteni a gyakorlást mert egy ideig nem gyakorolta, várom szeretettel. Az ismétlő tanfolyam díja: 30.000Ft ( hozzájárulás a terembérléshez)

Részvételi szándékodat kérlek jelezd március 7-ig, a nemgaby@gmail.com email címen!
Legyen ez a tanfolyam az első lépés a belső harmónia és boldogság felé!
Várok mindenkit szeretettel!

Nemes Gabriella Life coach


Stresszkezelés – önismeret – tudatos jelenlét 8+1 hetes mindfulness tanfolyam MBSR módszerrel

Az esemény itt tekinthető meg:

https://fb.me/e/48vrVs6oS

A tanfolyamot vezeti: Dr. Hegedűs Ágnes orvos, integratív terapeuta, képzett MBSR és MBA oktató, a Mindfulness Szakmai Hálózat regisztrált tanára

"Várlak a tanfolyamra, ha szeretnél megtanulni egy technikát, amely segít a jelenben lenni, felfedezni és hasznosabb válaszokra cserélni a megszokott reakcióidat, tudatosabban kommunikálni és kedvesebben kapcsolódni magadhoz és másokhoz. A módszert 3 éve tanítom, és az a tapasztalatom, hogy a résztvevők hatalmas változáson mennek át a tanfolyam nem egész 3 hónapja alatt. Mert a mindfulness nem egyszerűen stresszkezelő technikákat tanít, hanem egy teljes szemléletváltást is eredményez, azaz nemcsak tünetileg csökkenti a stressz, hanem átformálja a valósághoz fűződő viszonyunkat is, ezáltal sokkal kevésbé leszünk hajlamosak stresszesen reagálni az életünk eseményeire.
Szeretettel várok minden nyitott résztvevőt, aki szeretne egy gyökeres megoldást a stresszkezelésre."
Dr. Hegedűs Ágnes

Tanfolyami időpontok:: február 28-tól keddenként
18:00 - 20:30-ig
Helyszín: online tér
Ára: 58 000 Ft
Jelentkezés, érdeklődés: imagi17@gmail.com

Bővebben a mindfulnessről és a tanfolyamról itt is olvashatsz:

http://pranahaz.hu/szolgaltatasok.php
http://pranahaz.hu/aktualitas.php
https://mindfulness.hu/mi-a-mindfulness-tudatos-jelenlet


A tanfolyamot vezeti: Dr. Hegedűs Ágnes orvos, integratív terapeuta, képzett MBSR és MBA oktató, a Mindfulness Szakmai Hálózat regisztrált tanára

"Várlak a tanfolyamra, ha szeretnél megtanulni egy technikát és szemléletmódot, amely segít a jelenben lenni, felfedezni és hasznosabb válaszokra cserélni a megszokott reakcióidat, tudatosabban kommunikálni és kedvesebben kapcsolódni magadhoz és másokhoz. A 8 hetes folyamatban megismerheted a stressz természetét, és saját stressz-mintáidat, ezen keresztül megtanulod tudatossá tenni a benned zajló sokszor öntudatlan stressz-reakciókat is. A tanfolyam személyes megjelenéssel zajlik, és gyakorlati fókuszú, valamennyi otthoni gyakorlást igényel, ami megfelelő motiváció mellett könnyen beépíthető a mindennapokba.”
Dr. Hegedűs Ágnes

Tanfolyami időpontok:: 2022. október 4-től
hétfőnként 17:30 - 20:00-ig
Helyszín: Miskolc
Ára: 58 000 Ft
Jelentkezés, érdeklődés: imagi17@gmail.com
Jelentkezés után küldöm a részletes tájékozatót.
Bővebben a mindfulnessről és a tanfolyamról itt is olvashatsz:

szolgaltatasaink
Aktualitások
https://mindfulness.hu/mi-a-mindfulness-tudatos-jelenlet


Újabb gyöngyszemre leltem ennek a masszázsnak a formájában, de mitől több ez, mint a sima arcmasszázs?
Eddig is kedvenceim közé tartozott az arcmasszázs, szeretem csinálni is, kapni is. A kézzel végzett masszázsnak is rengeteg jó hatása van az arcbőrre, az arc vér- és nyirokkeringésére, az idegrendszerre.


Nagyon kellemes, idegrendszert megnyugtató és az egész testre kiható kezelés. A keleti arcmasszázsokból megtanultam a meridiánok, akupresszúrás pontok kezelését is, amelyek még hatékonyabbá teszik az arcmasszázst. Fokozni lehet még kristályokkal az arc energetikai tisztításával. És most itt a gua sha.
A gua sha kövekkel az izmokra mélyebben tudunk hatni, akár a trigger pontokat is kezelni lehet. Tereli a nyirokfolyadékot, energiát. Maximálisan ellazító, pihentető és fiatalító hatású. A "gua" szó jelentése "kaparás", ezzel utalva a módszer lényegére: simító-kaparó mozdulatokat végzünk a Gua Sha masszázs segédeszköz segítségével. A masszázzsal serkentjük a nyirok- és vérkeringést, eltávolítjuk a méreganyagokat, lazítjuk az izmokat és csökkenti a ráncokat, a szem alatti duzzanatot, fekete karikákat. Szeretettel várjuk a Pránaházban.
A fél órás, vagy 1 órás kezelést 1 hónapig kedvezményes áron adom.

Rontó VIktória holisztikus gyógymasszőr, SI terapeuta, energiakezelő
70/361-0116


Ez a masszázs az ősi Kínából ered, jelentése „a belső szervek energiájával való munka”.
A masszázs egyszerre dolgozik fizikai és energetikai szinten, mélyen megdolgozza a belső szerveket, segít mozgásba hozni a stagnáló energiákat. A masszázs során mély, lágy- gyengéd vagy a kezelések előrehaladtával erős nyomások sorozatát alkalmazzuk a has, borda, szegycsont és alhasi területen. Nyitjuk az energetikai kapukat, hogy a szervek megfelelő energia ellátása biztosítva legyen.
Lazítjuk a rekeszizmot, amelynek feszülése kihat az egész szervezetre, a belek átmasszírozása jó hatással van az emésztésre, székletre.

Rontó VIktória holisztikus gyógymasszőr, SI terapeuta, energiakezelő
70/361-0116


Várlak szeretettel, ha szeretnél megtanulni egy technikát, amely segít a jelenben lenni, felfedezni és hasznosabb válaszokra cserélni a megszokott reakcióidat, tudatosabban kommunikálni és kedvesebben kapcsolódni magadhoz és másokhoz.
Tanfolyami időpontok: 2021 november 30-tól keddenként 18:00 - 20:30-ig
Helyszín: online tér
Ára: 48 000 ft, amely tartalmazza a 124 oldalas tanfolyami jegyzetet is.
A tanfolyamot tartja: Dr. Hegedűs Ágnes mindfulness (MBSR) oktató
Jelentkezés, érdeklődés: imagi17@gmail.com

Bővebben a mindfulnessről itt is olvashatsz: http://pranahaz.hu/szolgaltatasok


Art coaching műhelymunka

Zeneművészet és érzelmi intelligencia fejlesztés - kreatív és művészeti eszközök használata csoportos coachingban

A csoporttársaiddal együtt haladva megtapasztalhatjátok, hogy a zene hullámhosszán hogyan rezonál a lelketek, és erre miképp reagál a testetek.

Mit jelent a csoportos coaching?

A csoportos műhelymunkákban is egyéni fejlesztés történik, de lehetőség van arra, hogy megtapasztald a csoport megtartó, támogató erejét. Tanulni tudsz mások nehézségeiből, miközben általuk önmagadra reflektálsz. Ebben a közegben biztonságban érezheted magad és megtapasztalod, hogy nem vagy egyedül a problémáiddal, megélheted, hogy elfogadnak és az lehetsz aki vagy! Egymás társasága, a közösség biztosítja ezt. És nem utolsó sorban, tapasztalatod lesz arról, hogy milyen közösségben dolgozni magadon, és ez mekkora önbizalmat, erőt ad.

Hogyan zajlik egy művészeti fejlesztő program?

Ez a műhelymunka segít neked, hogy a gondolatok világából, az ítéletek, vélemények, elemzések teréből a szíved irányába haladhass. Az elme kettősségéből az egység felé. Ilyenkor kapcsolódunk önmagunkkal és a jelenvalóság, a béke és harmónia állapotában vagyunk. A mélyebb kapcsolat önmagaddal, meghatározza a másokkal való kapcsolatodat is. Általa együttérzőbb, megértőbb, elfogadóbb leszel. Ez rendkívül fontos, mert a kapcsolataink minősége határozza meg az életünk minőségét!
Amikor megérkezel a foglalkozásokra, már szól egy kellemes, lágy, hívogató zene, hogy egy picit meg tudj lassulni a hétköznapi rohanásból. Ezután körbe ülünk a földön, egy rövid meditáció segítségével megérkezünk a közös térbe és időbe, összehangolódunk, hogy megerősítsük az egységérzést. A meditáció segít, hogy túljuss az elméd zakatoló gondolatain, s megpihenj belelazulva és igent mondva a jelen pillanatra. Ilyenkor az egész tested töltődik, megújul, és gyógyul. Ebben az elengedett állapotban, megnyugszik az idegrendszered, beindulnak a tested gyógyító energiái, megváltozik a fiziológiai állapotod: nyugalmat, békét tapasztalsz, lelassul a szívverésed, a pulzusod és a légzésed is csendesebb, nyugodtabb lesz.Aztán hallgatunk egy zenei részletet, te megfigyelheted hogyan hat rád, mit érzel a testedben, milyen érzelmek bukkannak fel benned és ezekhez milyen gondolatok társulnak. Ez a tapasztalat segít kapcsolódni önmagaddal, a belső világoddal ami létrehozza, befolyásolja az életedet. A gondolataid, meggyőződéseid, amelyek hitrendszerré válnak az évek során, s egy bizonyos fajta cselekvésre késztetnek oldódni kezdhetnek a zeneterápia hatására. Amit hiszel magadról, a kapcsolataidról, az életről, a világról, az határozza meg az életed, mert ennek szellemében cselekszel. Ha rálátsz ezekre, vagy felismered az ismétlődéseiket akkor képessé válhatsz változtatni is rajta.
A zene kiváló útikalauz a bennünk lévő emlékekhez fűződő érzelmek világába. Nem akarja megváltoztatni az érzéseinket, ezeket átélve tudjuk átértékelni a történteket, ami segíti az érzelmeink feldolgozását. A zene hatására lesznek testi és lelki megéléseid, az önreflexiós körökön megoszthatod az élményeidet, hogy lásd, tapasztald milyen sokféleképpen hatott ugyanaz a dallam a többiekre (mindenkire). Ezáltal is érezheted a sokszínűséget és az egységet az összekapcsolódásban. Valamint mások önreflexiója téged is újabb felismerésekre ösztönözhet magadról.
Egy következő körben, intimebb formában már háttal ülünk a körben, ahol megengedheted magadnak, hogy mozdulj a zenére, ha jólesik akár fel is állj. Lehet, hogy szívesen megmozdítanád a kezeidet a zene lüktetésére, vagy ritmusra mozdulnál az egész testeddel, s szívesen felszabadultan felállnál és átengednéd magadat teljességgel a zenének. Szörfölhetsz a zene hullámain. A lényeg, hogy engedd, hogy vigyen a zene, érezd az energiáját, válj egyé vele!A záró körben megoszthatod, hogy mit éltél át, törtek-e fel emlékek, milyen felismeréseid voltak, milyen érzelmek és gondolatok indultak be nálad.

Mit kapsz a foglalkozások során?

- tapasztalást, hogy hogyan hat a zene az érzéseidre
- hogyan rezonál a lelked a zenére
- benyomást, hogy milyen csoportban dolgozni
- együttérzést és elfogadást a csoporttársaidtól
- felfedezheted a lelked mélységeit, a mélyen lévő eddig nem ismert, rejtett érzéseket
- flow élményt
Kiknek ajánlom ezt a módszert?


- neked ajánlom, ha szeretnél egy kellemes érzelmi fejlesztő önismereti módszert
- ha szeretnél kapcsolatba kerülni a mélyebb éneddel
- ha kikapcsolódnál
- ha társaságra vágysz, olyan emberek társaságára, akik hasonlóan gondolkodnak mint te
- ha stresszes vagy
- ha valami különleges élményre vágysz


Létszám:

Minimum: 6 fő
Maximum: 10 fő


A program- 2alkalomból állMit kell még tudnom?

 Kényelmes ruhában gyere, vagy hozz magaddal olyat, amiben akár szívesen mozogsz is. Hozz egy jó meleg zoknit, vagy olyan papucsot amit rá lehet húzni a lábadra, hogy szabadon tudjál mozogni.
 Hozz magaddal vizet, mert a mozgás során sok folyadékra lehet szükséged.
 Érdemes bekészítened egy jegyzetfüzetet, hogyha valamit hasznosnak találsz felírhatod.
 A tanfolyam díja egy összegben, előre fizetendő.Kérdéseket feltenni, vagy azonnal jelentkezni e-mailen és telefonon is lehetséges itt.


----------------------------------
*Az Art coaching: nem pszichoterápiás módszer. Az alkalmak során gyógyítás, orvoslás, terápia nem történik. Beszélgetés, képességfejlesztés, gondolkodásbeli korrekció történik, amivel segítem a kliens önreflexiós és problémamegoldó képességének aktivizálódását. A coaching mentális betegségeket nem kezel, de képes a hangulatunkra, optimizmusunkra pozitív hatással lenni. Pszichiátriai kezelés alatt álló kliensek nem vehetnek részt coachingon, saját egészségvédelmük érdekében. Pszichológiai vagy egyéb önismereti folyamat alatt álló egyéneknek, a terapeutájuk/segítőjük tudtával és jóváhagyásával érdemes részt venni az alkalmakon.


* A bejegyzésben használt képek a Pixabay fotóletöltő oldalról származnak


#Art coaching, #Coaching Miskolc, #Csoportos coaching, #Önismeret, #Érzelmi intelligencia fejlesztés, #Nemes GabiNemes Gabriella


Várlak szeretettel, ha szeretnél megtanulni egy technikát, amely segít a jelenben lenni, felfedezni és hasznosabb válaszokra cserélni a megszokott reakcióidat, tudatosabban kommunikálni és kedvesebben kapcsolódni magadhoz és másokhoz.
Tanfolyami időpontok: 2021 szeptember 14-től keddenként 17:30 - 20:00-ig
Helyszín: Pránaház, Miskolc, A tanfolyam személyes megjelenéssel indul, a központi intézkedések függvényében elképzelhető, hogy az online térben folytatódik
Ára: 48 000 ft, amely tartalmazza a 124 oldalas tanfolyami jegyzetet is.
A tanfolyamot tartja: Dr. Hegedűs Ágnes mindfulness (MBSR) oktató
Jelentkezés, érdeklődés: imagi17@gmail.com

Bővebben a mindfulnessről itt is olvashatsz: http://pranahaz.hu/szolgaltatasok


Access bars Nyílt nap a Pránaházban
Helyszín: Pránaház, Miskolc, Bethlen Gábor u. 3.
Egy kis ízelítőt, ismertetőt szeretnénk adni arról, hogy mi is az az Access bars. Mire jó, mit lehet vele elérni?
Az első 1 óra egy rövid bemutatás és kötetlen beszélgetés lesz a módszerről. Ez ingyenes, bárki látogathatja.
17 órától ki lehet próbálni a kezelést, teljes kezelést fogunk adni nagyon kedvezményes áron. Kb. 1 óra kezelés 3500 Ft lesz.
A kezelés kényelmesen ruhában történik, kezelés közben tisztításokat is fogunk adni bizonyos témákra. Azoknak is érdemes maradni, akik az első kör kezelésbe nem férnek be, mert az energia és a tisztítások náluk is működni fognak.
A Nyílt napot a Pránaház Access kezelői szervezik (Nemes Gabriella, Rontó Viktória), vendégként Kiss Valériát hívtuk meg.
Kérjük, hogy a részvételi szándékot, akár a beszélgetésre, akár a kezelésre jelezzék, hogy a létszámmal tudjunk kalkulálni.


Jelentkezni lehet:
Rontó Viktória ronto.viktoria@gmail.com 70/361-0116,
Nemes Gabriella 20/517-7208,
Kiss Valéria 30/345-6017.
Jelentkezéseket aug. 13. 18 óráig fogadunk el.

Várunk minden érdeklődőt szeretettel!


Kedves Mindenki!

Nagy szeretettel készítettem nektek egy relaxációs hanganyagot! A jelenlegi helyzet amiben most benne vagyunk, a kevesebb kapcsolódás a külvilággal, a kevesebb külső zaj körülöttünk, kiválóan alkalmas arra, hogy kihasználjuk a lehetőséget és kapcsolódjunk a bennünk lévő csenddel, ami a lényünk forrása, ahonnan végtelen erőt meríthetünk!
Ha gyakoroljátok a relaxációt, a szervezet frissebb, energikusabb, ellenállóbb lesz és gyorsabban regenerálódik!
Ahhoz, hogy kifejtse a jótékony hatását az izomzatra, idegrendszerre, érrendszerre, mirigyekre, légzésre és a belső szervekre, szükséges, hogy rendszeresen hallgassátok hosszabb ideig. Nyugodtan tegyétek szokássá! A gyakorlati alkalmazás az egyetlen módja annak, hogy pozitív változást tapasztaljatok! Csökkenni fog a félelem, szorongás és stressz, javulni fog a koncentráció és az emlékező képességetek! Csodákat fogtok tapasztalni!

Azzal a kéréssel bocsátom rendelkezésetekre ezt a hanganyagot, hogy szeretnék visszajelzéseket kapni a tapasztalataitokról! Ha elnyerte a tetszéseteket , akkor szívesen küldök nektek, további rezgés emelő vezetett meditációkat.
A hanganyagot e mailben kell kérnetek! Írjatok e-mailt, és szeretettel küldöm a hanganyagot!

Nemes Gabriella Life coach
E mail: nemgaby@gmail.com


Stresszkezelés éber jelenléttel, ONLINE Tréning Mindfulness(MBSR) alapokon, 2x 2 órában

A mostani nehéz helyzetben alapvető fontosságú, hogy képesek legyünk kezelni a stresszt, és a félelmeinket. Ehhez ad egyszerűen elsajátítható eszközöket az online tréning

https://facebook.com/events/s/stresszkezeles-eber-jelenlette/220390302502913/?ti=cl


BEVEZETÉS A TUDATOS JELENLÉT (Mindfulness) VILÁGÁBA - 3 órás minikurzus

Advent van, és Karácsony előtt hívlak meg egy 3 órás közös utazásra, amitől sokkal élőbb és nyugodtabb lesz az ünneped.

Egy olyan utazásra,
* ami egy kicsit lelassít, megállít az ünnep előtti rohanásban,
* amiben bepillantást nyersz egy olyan stresszcsökkentő módszerbe, amely ősi gyökerű, de a modern ember számára emészthető formában kerül átadásra,
* amiben többféle módon is saját tapasztalatot szerezhetsz, amit magaddal is vihetsz, és AZONNAL gyakorlolhasz is otthon, ha szeretnéd,
* és amit már akár Karácsonykor is felhasználhatsz arra, hogy jobban a JELENBEN legyél, jobban tudj kapcsolódni a szeretteidhez, és kevésbé stresszesen éld meg az ünnepi készülődést.
Helyszín: Pránaház Gyógyközpont Miskolc
Bethlen Gábor utca 3.
Időpont: 2019.12.14. 16:30- 19:30
A minikurzus ára: 5000 ft
Bejelentkezés emailben: imagi17@gmail.com

A minikurzus árát most beleszámítom valamelyik jövő évi Mindfulness tanfolyam árába, ha jelentkezel rá.

Dr. Hegedűs Ágnes
Holisztikus orvos
MBSR (Mindfulness) tanár


Prána Energia Gyógyítás I. tanfolyam
2019. november 23 - 24. 9 – 17 óra
Helyszín: Miskolc, Pránaház, Bethlen Gábor u. 3.
Oktató: Rontó Viktória 70/361-0116
ronto.viktoria@gmail.com

A módszer az ősi kínai külső orvosi csikung gyakorlataira épül, amellyel megtanuljuk kitisztítani az auránkat, csakráinkat, szerveinket, testrészeinket. Majd megtanuljuk, hogyan kell energiával feltölteni, amellyel harmonizálni tudjuk működését. Az elmélet mellett sok sok gyakorlatot végzünk, egymáson gyakorolnak a résztvevők, így a tanfolyam végére egy jóval lazább és könnyebb energiatestünk lesz, a hatása megfelel jó pár egyéni kezelésnek.

És hogy mégis miért jó ez nekünk?
Miért jó kipucolni az energiarendszerünket? Sok ember számára megfoghatatlan az ember energiarendszere, hiszi is, meg nem is, hogy van, és hatással van a fizikai test működésére. 5 perc alatt be lehet bizonyítani, hogy a fizikai testünk is energiatest, a legsűrűbb minőségű. Itt lassabban mennek végbe a folyamatok, mint a finomabb testekben, de végbemennek. Időt kell hagyni rá. Az egész rendszerünkben folyamatok, áramlások történnek, a testünk automatikusan is vesz fel energiát, szétosztja, felhasználja, átalakítja és amit nem tud felhasználni, kiüríti. Az ’energiasalak’ kiürítése azért fontos, hogy ne foglalja a helyet a rendszerünkben, ne tudjon leülepedni, megragadni és ezzel akadályozni az energiaáramlást. Márpedig pontosan ez történik a hétköznapok során, sok szemetet tárolunk, nem tudjuk elengedni, leragad, megtapad az energiacsatornákban, csakrákban, szervekben és csökkenti az adott terület működésének hatékonyságát. A Prána Energia Gyógyítás módszerei ezért olyan hatékonyak és szükségesek. Gondoljunk arra, hogy a lakásunkat is időnként nagytakarítással, rendszeren pedig kisebb takarításokkal tesszük élhetővé. Ha felgyűlik a szemét, egyre kevesebb élhető tér marad és milyen jó érzés, amikor csinálunk egy nagytakarítást, kidobáljuk a szükségtelen dolgokat. Ugyanilyen módon megkönnyebbülést, tisztább érzést ad, ha az energiarendszerünket is időnként kipucoljuk.

A gyakorlatok egyszerűek, könnyen elsajátíthatók, segíteni tudunk vele magunkon, családtagjainkon, ismerőseinken.
Részletek


Jelentkezni lehet: Rontó Viktória
70/361-0116PRÁNAHÁZ NYÍLT NAP

Egy új kezdeményezést indítunk útjára. Célunk, hogy egy családiasabb, közvetlenebb formában tudjunk találkozni azokkal, akik jobban átérzik az egészségükért való felelősséget.Azokat várjuk a Nyílt Napra, akik:
- kíváncsiak új dolgok megismerésére,
- akik rászánnak néhány órát az életükből új tapasztalatok megélésére,
- akik kipróbálnának újfajta hatékony gyógymódokat képzett szakemberektől,
- akik egy délutánra szeretnének megmártózni a holisztikus, integratív és pszichoszomatikus szemléletű gyógyításban, ami a jövő gyógyítása, de mi már ezt nyújtjuk egy jó ideje Miskolcon,
- és akik úgy gondolják, hogy valami még hiányzik ahhoz, hogy az egészségükért többet tegyenek.

A Nyílt Napon lesz egy kötetlen körbeszélgetés szakembereinkkel, ahol kérdezni is lehet, a Pránaház gyógyító csapata fog rendelkezésükre állni.

Majd egyéni és csoportos kezelésekre lehet bejelentkezni, amelyekben testközelből megtapasztalhatják egy-egy módszerünket.
A délutánt úgy építjük fel, hogy akik részt vesznek a programon néhány új gyógymód megismerésén túl egy komplex képet és tapasztalást is kapnak arról, hogy miként teremthetnek tudatosabban egészséget magunknak és családtagjaiknak. Ami a mai világban nagy kincs lehet, és mi örömmel osztjuk meg a tudásunkat ebben a formában is.
A programon bárki részt vehet, nincs szükség kitárulkozásra, lehet csak hallgatni, de lehet kérdezni is a körbeszélgetésben, vagy a kezelések közötti szünetekben.


A Nyílt Nap helyszíne: Pránaház Gyógyközpont (Miskolc Bethlen Gábor utca 3.) Időpontja: 2019. október 25. 16-20 óra között.

A résztvevők száma limitált, ezért a jelentkezés regisztrációhoz kötött, illetve a program díjairól is a regisztrációs felületen olvashat vagy telefonon érdeklődhet. Akinek nincs lehetősége az online regisztrációra, telefonon is bejelentkezhet az alábbi elérhetőségeinken.

REGISZTRÁCIÓ:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfAo8RJ5AjfCwuODqCPM8aVQavg4B2xGbaYIBNYe6Ed213zxQ/viewform?usp=sf_link

Telefon:
Rontó Viktória: 06-70/361-0116
Kiss Enikő Virág 06-70/424-6017


Az előadás a TANULJUNK EGÉSZSÉGET - sorozat következő programja, amely a MAB Szociológiai munkacsoportja és a Pránaház közös szervezésében kerül megrendezésre.

Ez alkalommal a holisztikus gyógyászatban alkalmazható módszerekről lesz szó.

A témaválasztást két szempont is indokolja. Az egyik, hogy gyorsan változó világunkban úgy tűnik, egyre nagyobb szükség van komplex, integratív szemléletű, holisztikus gyógymódokra és gyógyítókra, amik és akik képesek az egészség/betegség több aspektusát összefüggésében kezelni. A másik szempont pedig az a tapasztalatunk, hogy bár ez az igény egyre több emberben megvan, sajnos kevés az ismeret és az információ arról, hogy mit is takarnak a különböző elnevezések, mikor melyik módszert érdemes választani.

Az előadáson nemcsak korrekt szakmai információkkal szolgálunk bizonyított és kipróbált módszerekről, hanem megosztjuk Önökkel azt a megközelítést is, aminek segítségével még tudatosabban tehetnek az egészségükért. Az előadás alatt és után olyan szakemberektől kérdezhetnek, akik képzettek az adott módszerekben, és szívesen megosztják Önökkel a tapasztalataikat.

Az előadás időpontja: 2019.10.11. 17 óra Helyszíne: MAB székház Miskolc Erzsébet tér 3
Az előadás ingyenes!

Mottónk: Fektessünk több energiát a megelőzésbe, akkor kevesebb beteg szorul majd gyógyításra!

A Pránaház csapata
www.pranahaz.huOkóber 2-án, szerdán 17.00 órakor indul a következő kezdő Autogén Tréning tanfolyam!
A tanfolyam 10 alkalmas, kb 90 perc alkalmanként, hetente egyszer.

Ez a relaxaciós módszer az egyik legismertebb, orvosok által is gyakran használt technika.
A mindennapjaink úgy telnek, hogy igyekszünk megfelelni az élet kihívásainak, ehhez sok energiára van szükség ami kimeríti az erőforrásainkat. Ilyenkor jelentkeznek az alvászavarok, szorongás, félelem, keringési zavarok, magas vérnyomás és egyéb testi problémák.

Az AT segítségével megtanulunk ellazulni, elcsendesíteni az elménket, átkapcsolni a feszült állapotból a nyugalomra.

Jelentkezés, érdeklődés a:
nemgaby@gmail.com címen lehetséges!


Kiss Enikő Virág

Shiatsu kezelő, masszőr, dúla, védőnő
Elérhetőség: 06-70/424-6017
E-mail: duuna6@gmail.com
Honlap: www.duuna.net


Shiatsu kezelésről

A Shiatsu, egy japán akupresszúrás kezelés.
Fő céljai a kiegyensúlyozott állapot megteremtése és fenntartása, az öngyógyító folyamatok beindítása, önismeret, a saját-, egyedi folyamataink megismerése.
A kezelések elején és végén, igény szerint rövid beszélgetések is vannak.

Ajánlott:
- fáradékonyság, alvászavar, hiperaktivitás, hangulatingadozások
- egészségmegőrzés, megelőzés esetén
- mozgásszervi problémák esetén (pl.: hátfájás, derékfájdalom, ízületi problémák)
- emésztési problémák esetén (pl.: hasmenés, székrekedés, gyomorégés, máj- és epeproblémák)
- kiválasztási problémák esetén (pl.: gyakori felfázás, veseproblémák)
- idegrendszeri problémák esetén (pl.: fejfájás, kézzsibbadás)
- mentális problémák esetén (pl.: szorongás, félelmek, gyakori stressz, depresszió)
- stb.


Kezelés időtartama: 60, illetve 90 perc (beszélgetéssel együtt)

Frissítő-, relaxáló masszázs
- Hátmasszázs (igény szerint Csendmasszázs is kérhető, ami azt jelenti, hogy a masszázs ideje alatt nem beszélgetünk)
 30 perc
 45 perc
- Frissítő talpmasszázs:
 30 perc
További információk:
www.duuna.net
Facebook: DUUNA – Út Önmagadhoz
(@kissenikovirag.duuna)


Helszín: Pránaház
A tanfolyam ára: 36 000 Ft
Érdeklődni lehet: Rontó Viktória
Tel:70/361-0116
Email: ronto.viktoria@gmail.com

A Prána Energia Gyógyítás az ősi kínai külső orvosi csikung gyakorlataira épül jórészt. Megtanuljuk az aura érzékelését, tisztítását, a csakrák érzékelését, tisztítását feltöltését, valamint a szervek tisztítását, feltöltését kezdő és középhaladó technikákkal. A módszer önálló kezelésként is alkalmas, de kiegészítő kezelése is lehet bármely másik módszernek, növelve annak hatékonyságát.
Bővebben itt lehet róla olvasni:
www.pranagyogyitas.hu


2019.05.11. Pszichoszomatikus támogatás és edukáció hatása daganatos betegeknél

Dr. Hegedűs Ágnes előadása a XXVI. Természetgyógyász Kongresszuson

Helyszín: Óbuda, Aquincum Hotel
Jelentkezés, információ: http://www.termeszetgyogy.hu/kongresszus/

Szeretettel várok május 11-ei előadásomra minden érdeklődőt, aki valamilyen formában érintett a daganat-témában. Tekintve, hogy emberi világunk átalakulása minden szinten egyre nagyobb terhelést jelent immunrendszerünk számára, jobb felkészülni erre a problémára minél több ismeret és módszer elsajátításával. Annál is inkább, mert ennél a betegségnél az okok és összefüggések ismerete sokszor önmagában is életmentő lehet. Előadásomban kitérek arra is, hogy miért.

Előadás kivonat:
Előadásomban a daganatos betegekkel végzett munkám kapcsán szerzett tapasztalataimat szeretném megosztani.
Röviden áttekintem a daganatos betegségekkel kapcsolatos legújabb kutatási eredményeket, elsősorban a stressz és a pszichoszomatikus összefüggések vonatkozásában, valamint a hazai onkológia és pszicho-onkológia jelenlegi gyakorlatát. Ezek alapján látható lesz, hogy a daganatos betegek lelki folyamatainak megértése és érzelmi támogatásuk az a terület, ahol akár orvosként, akár természetgyógyászként, vagy laikus segítőként is lényeges változásokat érhetünk el a betegség kimenetele és az életminőség tekintetében. Ismertetem azokat a szempontokat, amikre egy daganatos beteg esetében figyelemmel kell lennünk, kezdve a rájuk jellemző speciális érzelmi állapottal, (ami egy félelem generálta felfokozott, tartós stressz-állapot), folytatva a velük való kommunikáció jellegzetességeivel, az érzelmeikhez való viszonyulásukkal, megküzdési képességük akadályoztatásával, egészen addig, hogy tudatában legyünk a szinte folyamatos pszicho-traumáknak, amit elszenvednek a betegségük kapcsán. Az integrált módszer-csomag elemeiből: a stressz és a pszicho-trauma működésmódjának megértése, a pszichoszomatikus vonatkozások klasszikus, holisztikus és Hamer-i értelmezése, a háttérben futó lelki folyamatok feltárása, a Simonton-módszer elemei, a megküzdési technikák begyakorlása, a speciális kommunikációs és pszicho-edukáció, a relaxációs és tudatos jelenlét-technikák megtanítása és terápiás alkalmazása, trauma-oldások, a családi rendszer kezelése. Gyakorlati példákon fogom bemutatni azokat a hibákat, amikkel tudattalanul ronthatunk, és azokat a módszereket, amelyek ismeretében sokat javíthatunk egy daganatos beteg állapotán. Tekintve, hogy egy olyan betegségről van szó, amely sok esetben gyógyíthatatlan, sokan igénybe veszik természetgyógyászok segítségét, egyre nagyobb lesz a jelentősége, hogy minden gyógyítással foglalkozó tisztában legyen ennek a területnek a jellegzetességeivel, és a támogatás lehetőségeivel. Ehhez szeretnék segítséget nyújtani előadásommal.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2456130074421593&id=100000738722346


Május 8-án,szerdán 17.00 órakor indul a következő kezdő Autogén Tréning tanfolyam!

A tanfolyam 10 alkalmas, kb 90 perc alkalmanként, hetente egyszer. Ez a relaxaciós módszer az egyik legismertebb, orvosok által is gyakran használt technika.
A mindennapjaink úgy telnek, hogy igyekszünk megfelelni az élet kihívásainak, ehhez sok energiára van szükség ami kimeríti az erőforrásainkat. Ilyenkor jelentkeznek az alvászavarok, szorongás, félelem, keringési zavarok, magas vérnyomás és egyéb testi problémák.
Az AT segítségével megtanulunk ellazulni, elcsendesíteni az elménket, átkapcsolni a feszült állapotból a nyugalomra.
Jelentkezés, érdeklődés a: nemgaby@gmail.com címen lehetséges!


Gerincünk rugalmassága és mozgékonysága az egészségünk alapja. Mindenfajta elmozdulás, izomfeszülés, ízületi blokk megakadályozhatja funkciójának ellátását. Egy ilyen elváltozás hatása megjelenhet a test távolabbi részén is, a gerincből kilépő idegek közvetítése által és az itt futó meridiánokra gyakorolt hatásából adódóan.

A tanfolyamon áttekintjük, hogy milyen strukturális problémákkal találkozhatunk munkánk során és megtanuljuk ezeknek a korrekciós lehetőségeit.

https://www.enterside.hu/massage_gerinc.php

Oktató: Rontó Viktória 70/361-0116


A tanfolyamon oktatott módszer alapja a kínai külső orvosi csi-kung. A módszer nem testérintős, csak az energiatestben dolgozunk. A Prána Energia Gyógyítás a technikák olyan egyszerű rendszere, amely Energiát vagy Pránát használ a test energiarendszerének, egyensúlyi állapotának visszaállítása vagy harmonizálása érdekében. A tanfolyamon megtanuljuk az energiavilág törvényszerűségeit és alkalmazási lehetőségeit.
A módszer nem kívánja helyettesíteni a hagyományos orvoslást, de kiegészítő kezelésként kiváló eredmények érhetők el egyszerűbb és komolyabb betegségek esetén is.
A tanfolyam és a rendszeres kezelések fizikai, érzelmi és mentális szinten hoznak létre változást az egyénben. Csupán a fantáziánkra és a képzelőerőnkre van egyedül szükség ahhoz, hogy ezzel a természetes módszerrel játékosan, mégis hatékonyan tudjunk kezelni.

Miskolc, Pránaház, Bethlen Gábor u. 3.
Oktató: Rontó Viktória 70/361-0116
A márciusi tanfolyamra 2019. márc. 26-ig lehet jelentkezni.


A tanfolyamon oktatott módszer alapja a kínai külső orvosi csi-kung. A módszer nem testérintős, csak az energiatestben dolgozunk. A Prána Energia Gyógyítás a technikák olyan egyszerű rendszere, amely Energiát vagy Pránát használ a test energiarendszerének, egyensúlyi állapotának visszaállítása vagy harmonizálása érdekében. A tanfolyamon megtanuljuk az energiavilág törvényszerűségeit és alkalmazási lehetőségeit.
A módszer nem kívánja helyettesíteni a hagyományos orvoslást, de kiegészítő kezelésként kiváló eredmények érhetők el egyszerűbb és komolyabb betegségek esetén is.
A tanfolyam és a rendszeres kezelések fizikai, érzelmi és mentális szinten hoznak létre változást az egyénben. Csupán a fantáziánkra és a képzelőerőnkre van egyedül szükség ahhoz, hogy ezzel a természetes módszerrel játékosan, mégis hatékonyan tudjunk kezelni.

Miskolc, Pránaház, Bethlen Gábor u. 3.
Oktató: Rontó Viktória 70/361-0116
A márciusi tanfolyamra 2019. márc. 26-ig lehet jelentkezni.


A tanfolyamon tanított gyakorlatok ötvözik a keleti gyógyítás tudományát és a nyugati orvoslás eredményeit. Ez az egyszerű gyakorlat harmonizálja a jobb és bal agyfélteke működését, így a gyakorlatok segítségével megelőzhetők az agy degeneratív elváltozásai.

Napi 5 perc gyakorlással frissen tarthatjuk az agyunkat idős korban is, növeli a mentális képességeket.

A tanfolyam időtartama kb. 4 óra, ára: 6 500 Ft.

A tanfolyamra folyamatosan lehet jelentkezni, megfelelő létszám esetén írunk ki tanfolyam időpontot.

Információ: Rontó Viktória prána oktató, 70/361-0116, ronto.viktoria@gmail.com


http://www.pranagyogyitas.hu/tanfolyam-ismertetok

A természetes gyógyítás egyik legősibb formája a prána gyógyítás, melynek alapja a kínai külső orvosi csikung.

Ez a mindenki által megtanulható módszer egyaránt alkalmazható öngyógyításra és mások gyógyítására.

Alapja az univerzális életenergia, vagy prána átadása. A prána gyógyítás során segítünk helyreállítani a szervezet energia-rendszerének harmóniáját, hogy a gyógyulás tökéletesebben, hatékonyan menjen végbe. Az öngyógyulás megkönnyítése érdekében mindig a teljes emberrel, s nem csupán annak egy szervével dolgozunk.

Megtanuljuk fehér energiával kezelni az auránkat, csakráinkat, belső szerveinket, egyéb testrészeinket. Az I. tanfolyam elvégzése után lehetőség van a haladó tanfolyamok elvégzésére is.
A kezelések kiegészítik a hagyományos orvosi kezeléseket és hatékonyan segítik a gyógyulási folyamatokat.
A tanfolyam két teljes napos, ára: 30 000 Ft.

A tanfolyamra folyamatosan lehet jelentkezni, megfelelő létszám esetén írunk ki tanfolyam időpontot (általában hétvége).

Információ: Rontó Viktória prána oktató, 70/361-0116, ronto.viktoria@gmail.com


Egyszerű csikung gyakorlatokat tanulhatunk és gyakorolhatunk a belváros szívében a Pránaház szervezésében.
A gyakorlatokat bárki elsajátíthatja, nem igényel semmilyen előképzettséget.
Helyszín: Astanga Jógastúdió, Széchenyi I.
út 84. I. em. (Centrummal szemben)
Ára: 1000 Ft


Milyen gyakorlatokat végzünk?

 • * 8 brokát tekercs
 • * Shibashi csikung
 • * meridián nyújtó gyakorlatok
 • * belső öngyógyító gyakorlatok

 • A gyakorlatok főleg álló gyakorlatok, de időnként végzünk ülő és fekvő gyakorlatokat is.
  Kiknek és miért jók ezek a gyakorlatok?
  - Könnyen elsajátítható gyakorlatok
  - Finoman erősít fizikai, energetikai, érzelmi szinten
  - Minden korosztály számára találunk elvégezhető gyakorlatokat
  - Oldja a stresszt, jobban alszunk, csökkenti a vérnyomást
  - Növeli az ízületek mozgathatóságát
  - Szellemi frissességet növel
  - Növeli a vitalitást, a koncentrációs képességet
  - Erősíti az immunrendszert
  - Növeli a tüdőkapacitást
  - Fejleszti a belső erőt
  - Javítja a szexuális funkciókat

  Átöltözésre van lehetőség, a gyakorláshoz csupán laza ruházat, váltócipő szükséges!

  Kérem, hogy a kezdés előtt 10-15 perccel érkezzünk meg!

  A gyakorlatokat vezeti: Rontó Viktória 70/361-0116


Facebook

Aktualitások

Blog

Kapcsolat

Felfelé görgetés