Pranahaz.hu
Betöltés...
info@pranahaz.hu Hívjon: +36 30 436 8977

Munkatársaink

Dr. Novák Marianna


Kompetenciák

  • * Belgyógyász szakorvos
  • * Háziorvos
  • * Homeopata orvos

Elérhetőségim

  • Telefonos egyeztetés: H-CS:13-14-ig
  • Telefon: - +36 30 206-66-78
  • E-mail: - dr.novak.marianna@gmail.com

Rólam


Már kisiskolás koromban felfigyeltem arra, hogy sok beteg ember van a világban. A családunkban is sokszor volt szó betegségről. Ekkor elhatároztam, hogy mindenkit meg fogok gyógyítani. Akkor még nem tudtam, hogy a gyógyítás nem egy másik embertől jön, hanem bennünk van ez a képesség, csak fel kell ismerni. Sajnos az egyetemen sem arra irányult a képzésünk, hogy hogyan segítsük az embereket önmaguk meggyógyításában, így még ott is azt hittem, hogy majd mi, orvosok fogjuk a betegeket egészségessé varázsolni. Amikor több éves szakmai múlttal a hátam mögött először feltettem magamnak a kérdést, hogy ez miért nem sikerül, még nem sejtettem, hogy mekkora utat kell bejárnom az alternatív gyógymódok birodalmában, mire megértem és meg tudom válaszolni a kérdést. Nagyon örülök, hogy volt bátorságom szembe fordulni az egyetemen „belénk vert” irányelvekkel, és elindulni egy úton, mely -ma már határozottan állítom- a betegek legjavát szolgálja. Ugyanakkor orvosként mindig szem előtt tartom ezen gyógymódok megfelelő integrálását az „iskolamedicina” módszertanába. Hálás vagyok oktatóimnak, és köszönetet mondok barátaimnak, akik bátorítottak, és kitartásra buzdítottak.

Szolgáltatások:

„A legnagyobb hiba, amit az orvosok elkövetnek, hogy a testet anélkül próbálják meggyógyítani, hogy az elmét is gyógyítani próbálnák. Pedig az elme és a test egy, és nem szabadna külön kezelni. „
Platón

Kérdése van?

Telefon - +36 30 206-66-78

Szakmai életutam


A Szegedi Orvostudományi Egyetemen diplomáztam 1986-ban. Belgyógyászatból, majd családorvostanból szakvizsgáztam, immár 30 éve háziorvosként dolgozom.

Orvosi munkám során sokszor tapasztaltam, hogy a hivatalos orvoslás eszközeivel az akut betegségek látszólag könnyen meggyógyulnak, a krónikus betegségek előrehaladását viszont nem tudjuk feltartóztatni, legfeljebb újabb és újabb gyógyszerek adásával egy vélt egyensúlyt próbálunk elérni.

A mindennapi betegellátásban igen rövid idő jutott a páciensek lelki állapotának megismerésére, holott az egyetemen tanult ismeretek alapján is ennek fontos szerepe van a betegségek kifejlődésében. Ha fel is tártuk a lelki hátteret, ennek a gyógyításba való beépítéséről nem sokat hallottunk.

A megoldást kutatva ismerkedtem meg a Hagyományos Kínai Orvoslással, és vizsgát tettem a Szegedi Orvostudományi Egyetemen Prof. Dr. Lencz Lászlónál.

Jártasságot szereztem a gyógynövénytanban, majd a Magyar Homeopata Orvosszövetség által meghirdetett Homeopata Orvosképzésben tettem vizsgát a Pécsi Orvostudományi Egyetemen.

Homeopata orvosként holisztikus megközelítésben látom a betegségek kialakulásának okait, a genetikai háttér szerepét, és a betegségek gyógyulásának útját. A rendelésen ezek feltérképezésével és a megfelelő gyógymód kiválasztásával tudjuk a beteggel közösen segíteni szervezete gyógyerőit az egészséghez vezető úton.

Felfelé görgetés